Print

Pompoensoep

Porties 4 personen
Auteur Indra Laferte

ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 3 middel grote uien
  • 4 grote winterpenen
  • 6 tenen knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten in olie
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 2 tl sereh
  • 2 el koriander
  • 2 tl komijn
  • snufje peper & zout
  • 1 ongesneden stevig speltbrood

Instructies

  1. Schil de pompoen, wortelen, uien en knoflook en snij ze in kleine stukken. 

  2. Fruit de ui aan in een grote soeppan, vervolgens de knoflook, dan de wortelen en de pompoen.  

  3. Na ongeveer 5 minuten alles op een rustig vuur gesmoord te hebben, mogen de sereh, koriander en komijn erbij. De kruiden komen namelijk beter tot hun recht als ze mee aangefruit worden. 

  4. Blus het af met water en zorg dat al je ingrediënten ruim onder water staan.

  5.  Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten en de bouillonblokjes toe en roer alles nog eens goed door elkaar. 

  6. Zet de pan op een laag vuurtje en laat de soep ongeveer een half uurtje pruttelen. Roer regelmatig door de pan om aankoeken van de ingrediënten te voorkomen. 

  7. Als alle groenten gaar zijn, haal je de pan van het vuur en pureer je alle ingrediënten met een staafmixer. Breng de soep op smaak met wat peper en eventueel een beetje zout.


  8. Snij, terwijl je de soep weer op een zacht vuurtje opwarmt, dikke plakken van het speltbrood of een ander brood naar keuze. Smeer hier een roomkaas of boter.


  9. Serveer de soep in een mooie grote soepkop of juist in een glazen wekpotje en zet het gesmeerde brood erbij op tafel. Tip voor de mensen die van lekker pittig houden, roer een dikke lepel sambal door de soepkop. Dit is werkelijk een heerlijke combinatie!


    Laat vooral weten wat je van dit recept vindt via info@praktischmagisch.nl o.v.v. Pompoensoep