Print

Mediterrane Quinoa-Bulgur Salade

Porties 6
Auteur Indra Laferte

ingrediënten

  • 1 zakje (300 gram) Biologische Quinoa & Bulgur mix
  • 3 middel witte of rode uien
  • 250 gram snoeptomaatjes (of tomaat naar keuze)
  • 4 á 5 rijpe avocado's
  • 1 pot fetablokjes in kruiden en olie
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen himalaya zout naar keuze
  • Versgemalen zwarte peper naar keuze

Instructies

  1. Kook de Quinoa & Bulgur mix zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de uien fijn en doe ze in een kom.
  3. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes en meng deze door de gesnipperde uien. (Zelf halveer ik ze en snijd ik de helften in drieën. Uiteraard kun je ook andere tomaten gebruiken, zorg er alleen wel voor dat het stevige tomaten zijn. Anders krijg je uiteindelijk een papje door het te veel aan tomatenvocht).
  4. Schep de fetablokjes uit de olie en voeg ze toe aan het uien/tomatenmengsel.
  5. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Snij voorzichtig horizontale en verticale lijntjes, waardoor er blokjes ontstaan. Schep vervolgens met een lepel de blokjes er makkelijk uit en voeg dit toe aan het mengsel. 
  6. Giet de Quinoa & Bulgur mix af in een zeef en laat het een paar minuten afkoelen.
  7. Schep nu de kom met het mengsel voorzichtig door de Quinoa & Bulgur mix en breng het nog meer op smaak met een klein scheutje olijfolie, peper en eventueel een snufje zout.
  8. Deze voedzame mediterraanse salade is in een handomdraai klaar en is heerlijk als lunch of bijgerecht tijdens een BBQ of het buitenkoken. Ook met een speltbroodje met kruidenboter en bijvoorbeeld vegetarische balletjes heb je hier een smaakvol gerecht aan. Geniet ervan en laat vooral weten wat je er van vind als jij hem klaargemaakt hebt!