Print

Muffins met bosbessen en pure chocolade

Auteur Indra Laferte

ingrediƫnten

  • 150 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 150 gram blauwe bessen
  • 3 tlp bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 3 tlp kaneel
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 150 ml melk

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Leg de papieren muffinbakjes in de muffin bakplaat.

  3. Smelt de boter zachtjes op een laag vuurtje in een steelpannetje. Zorg dat de boter niet bruin wordt. Als de boter gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur.

  4. Was ondertussen de blauwe bessen en laat ze in een vergiet goed uitlekken.

  5. Zeef de bloem met het bakpoeder, het snufje zout en de kaneel boven een kom en meng de suiker en bessen erdoor.
  6. Klop het ei los door de melk en roer de gesmolten boter erdoor.

  7. Meng het eimengsel door het bloemmengsel. Roer niet te veel.
  8. Lepel het beslag in de muffinvormpjes.

  9. Druk, als alle vormpjes gevuld zijn, een blokje chocolade in het beslag.

  10. Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

  11. Laat de muffins afkoelen en serveer ze met een toefje slagroom, een creatieve uitspatting of gewoon lekker puur zonder poespas.
  12. Geniet ervan!