Print

Preitaart

Porties 6
Auteur Indra Laferte

ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg (vriesvak)
  • 4 grote preien
  • 1 pond gehakt
  • 2 bakjes champignons
  • 2 bekers crème fraiche
  • 3 eieren
  • 300 gram geraspte kaas
  • flinke snuf nootmuskaat
  • zout en peper naar keuze

Instructies

  1. Maak de preien schoon, halveer ze en snijd in dunne halve ringen.

  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

  3. Rul het gehakt goudbruin en voeg hier de champignons aan toe.

  4. Roerbak ondertussen de prei in een grote wok/pan. Als de prei beetgaar is schep je dit (zonder eventueel kookvocht) door het gehakt/champignons en bak alles nog ongeveer 5 minuten door. Tussentijds nog af en toe roeren en omscheppen.

  5. Maak alles op smaak met peper, zout, en flink wat nootmuskaat.

  6. Voeg de bekers crème fraiche toe.

  7. Zet het vuur uit en voeg al roerend de drie eieren toe.

  8. Bekleed een ronde springvorm of ovenschaal met de plakjes bladerdeeg.

  9. Giet vervolgens de prei massa er in en verdeel
    het gelijkmatig.

  10. Vouw de bladerdeeg randjes naar binnen (anders bakken ze vast aan de rand).

  11. Strooi de geraspte kaas over de schotel.

  12. Zet de schaal 20 minuten in de oven op 200 graden. Daarna eventueel nog 5 minuten op de grilstand, zodat de kaas lekker goudbruin is.



  13. Zelf serveer ik er een salade van rucola, eikenbladsla en of
    veldsla bij. Ik rooster dan pompoenpitten en zonnebloempitten, welke ik er
    doorheen strooi. In een kopje doe ik een eetlepel mosterd en roer het even los.
    Dan doe ik er een eetlepel honing en een eetlepel water door. Goed roeren en in
    deze volgorde, anders krijg je klontjes.

    Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Reacties zijn erg welkom!

    Eet smakelijk alvast 😊!