Print

Zelfgemaakte pastasaus

Porties 6 personen
Auteur Indra Laferte

ingrediënten

 • 1 kg tomaten
 • 3 rode paprika's
 • 2 gele paprika's
 • 1 rode peper
 • 3 grote uien
 • 8 tenen knoflook
 • 1 handvol basilicumblaadjes liefst vers
 • 3 el Italiaanse kruiden mix

Instructies

 1. Was de paprika's en laat ze op een keukenrol uitdruppen.

 2. Bekleed eerst de ovenslee met aluminiumfolie. De paprika's komen namelijk op het rooster te liggen en tijdens het roosteren komt er vocht vrij. De folie zal dit dan opvangen.

 3. Plaats de ovenslee en het rooster weer terug en verwarm de oven voor op 200 graden. Leg daarna de paprika's op het rooster. Laat de paprika's een klein half uurtje bakken in de oven, totdat ze wat zwart geblakerd zijn.

 4. Haal dan voorzichtig de paprika's uit de oven en leg ze in een kom of pan met een deksel erop. Laat de paprika's een half uurtje rusten, zodat je ze daarna kunt ontvellen en de zaden eruit kunt halen en in stukjes kunt snijden. Pas op! Er kan nog hete stoom uitkomen als je ze gaat ontvellen.

 5. Tijdens het wachten op de gegrilde paprika’s, kun je alvast de tomaten ontvellen, door er met een scherp mes horizontale en verticale inkepingen (niet te diep) in te maken en ze in een pan met heet water te leggen. Haal na enkele minuten de tomaten uit het water, ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snipper daarna de 3 uien, de rode peper en 8 gepelde knoflooktenen.

 6. Neem een grote wok voorzien van een scheut olijfolie, waar je de uien, rode peper en knoflook in aanfruit. Voeg dan de stukjes gegrilde paprika’s en op het laatst de stukjes tomaten toe en fruit alle ingrediënten goed aan. Breng op smaak met eventueel een snufje zout en gemalen zwarte peper. Als alle ingrediënten zacht zijn, schep je daarna de Italiaanse kruiden en de basilicumblaadjes er bovenop en maal je de ingrediënten met een staafmixer tot er een fijne saus is ontstaan.

 7. De saus is nu klaar!

 8. Tip: zelf bak ik nog reepjes paprika, halve plakjes courget en halve plakjes aubergine, die ik nog toevoeg als de saus klaar is.

 9. Ik maak hier het liefst pasta penne bij. Als de pasta klaar is schep ik de saus met groenten erover en maak het af met geraspte Parmezaan en een rucola salade met een zelfgemaakte romige knoflooksaus en geroosterde zonnebloempitjes.

 10. Als je deze saus gaat maken, maak er dan vooral een foto van en stuur hem naar ons op! Laat je ons weten wat je van deze pastasaus vindt?