Print

Muffins met rode biet en pure chocolade

Porties 12 stuks
Auteur Indra Laferte

ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 gram fijne rietsuiker
  • 500 gram voorgekookte rode bieten
  • 3 eieren
  • 150 gram chocoladereep puur
  • 1 banaan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en het rooster alvast in het midden van de oven.

  2. Neem je muffinvorm en leg hier de papieren vormpjes in.

  3. Doe de bloem, bakmeel en suiker in een kom.

  4. Maal de bieten fijn met een staafmixer of keukenmachine. Bewaar het sap wat in de verpakking zit. Hier gaan we later nog iets mee doen. Kook je zelf de bieten, bewaar dan ongeveer 3 eetlepels.

  5. Voeg dan de eieren één voor één door de gemalen bieten en maak er een gladde massa van. Spatel dan het bietenmengsel luchtig door de kom met bloem, bakpoeder en suiker, totdat ook dit een glad beslag is geworden en alle ingrediënten goed gemengd zijn.

  6. Schep dan voorzichtig het beslag in de muffinvormpjes.

  7. Snijd de banaan in plakjes en leg in ieder vormpje een plakje banaan. Druk het aan, maar niet helemaal naar beneden drukken.

  8. Leg vervolgens één of twee blokjes chocolade op het plakje banaan en druk het voorzichtig aan, totdat je ziet dat het beslag ze bedekken.

  9. Zet de muffinvorm in de oven en laat de muffins ongeveer 25 á 30 minuten bakken.

  10. Als de tijd om is, haal je voorzichtig de vorm uit de oven en laat je de muffins afkoelen.

  11. Wil je er nog slagroom op, klop dan de slagroom met wat poedersuiker en de bietensap of de lepels bieten puree tot een dikke massa. Garneer de muffin pas als je hem gaat eten met de slagroom.

  12. Veel bakplezier en laat ons vooral weten wat je ervan vindt!