Print

Vegetarische linzensoep

Porties 6
Auteur Indra Laferte

ingrediƫnten

  • 250 gram bruine linzen
  • 2 middelgrote uien
  • 5 middelgrote tomaten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 grote pot kikkererwten
  • 1 bos fijngehakte bladselderij
  • 1 bos fijngehakte koriander
  • 1 bos fijngehakte peterselie
  • 1 handvol fijne krulvermicelli
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 envelopje saffraan
  • 3 theelepels kurkuma
  • 1 snufje zout
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 3 theelepels gemalen zwarte peper

Instructies

  1. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in stukjes. (kijk voor de instructie eventueel bij het recept van de pastasaus bij Recepten)

  2. Pel en snipper de uien en spoel de linzen af in een zeef.

  3. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde uien, de paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder, saffraan, gemalen zwarte peper en zout naar smaak.

  4. Voeg de tomaten en het sap toe aan het uienmengsel en roer goed door.

  5. Voeg de gehakte peterselie, bladselderij en koriander, linzen en bouillontabletten toe.

  6. Als alle ingrediƫnten goed doorgeroerd zijn schenk je er 2 liter water bij en laat je de pan op zachtjes een 1,5 uur koken.

  7. Na het 1,5 uur proef je de soep en voeg je eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe. Doe de vermicelli er dan ook bij en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.

  8. Tip: wil je een frisse bite in de soep, leg dan een schijfje citroen in je soepkom boven op de soep.

  9. Eet smakelijk!